понеделник, 3 юни 2019 г.

Обученията ни по networking ми дадоха възможност по-ясно, структурирано и конкретно да представям бизнеса си

Юлиян Калдерон е управител на фирма BGService, от ноември 2018 година е член на BNI Capital, както и негов президент. 
Вече съм от 7 месеца в рамките на BNI. Моята история, която искам да разкажа, не е свързана с бизнеса, който BNI носи, макар че такъв има за нашата фирма и определено ние сме доволни от членството си. Искам да разкажа за един друг аспект, за който не се говори толкова често в рамките на BNI дружествата, а именно възможността за себеразвитие в рамките на концепцията, която BNI има. 

Моята съпруга се занимава с обучения и аз винаги съм ѝ се възхищавал, смятал съм за невъзможно един човек да може 8 часа или дори 2 часа да говори пред публика. Всичко това в рамките на програма по минута и да успява да се справи с цялата ситуация, да държи аудитория пред себе си. Е, случи се, че това, което смятах за невъзможно за мен - вече го правя всяка седмица пред аудитория от 30-40 човека. Имаме час и половина срещи, в които е необходимо аз да увлека аудиторията, да направя атмосферата приятна и да подсигуря, че нашите седмични срещи са позитивни и хората са доволни. 

За мен е важно да съм сигурен, че хората могат да извлекат ползи от своите посещения в рамките на нашето дружество. Моята зона на комфорт беше жестоко прекрачена - ставайки президент и опитвайки се за пръв път да застана пред 35-36 човека и да им говоря разни неща. Всичко това по плана, който всъщност го има в рамките на BNI. 

Но успях да се справя, успях да се преодолея и това е нещо, за което определено съм много щастлив, че успях да развия. Също така съм доволен от факта, че обученията ни по networking ми дадоха възможност много по-ясно, структурирано и конкретно да представям бизнеса си и не само в рамките на BNI, а и във всяка една бизнес среща. По този начин съм по-успешен в управлението и продажбения процес на фирмата.

Прочетете още: 

6 начина да си намерите работа чрез Networking

BNI България вече има 10 дружества и над 350 лидери!