понеделник, 17 юни 2019 г.

Не бъдете като този човек!

 
История от д-р Айвън Майснер
 
Директор на BNI дружество веднъж ми разказа историята за член, който го е повикал и казал, че напуска групата си, защото не е направил достатъчно бизнес. Същия ден директорът получил обаждане от Комисията по членството на същото дружество. Въпросът бил как да отстранят този член. Той не проследявал препоръките, които му дават други членове. Не бъдете като този човек!
 
Когато чувам подобни истории, просто поклащам глава с недоверие. Препоръките сами по себе си не се равняват на повече бизнес. Проследяването им води до повече бизнес.
 
Ако получите препоръки и не ги проследявате, няма да направите повече бизнес.
Когато даваме препоръка, ние даваме част от репутацията си. Ако дадем силна препоръка, а човекът не се свърже с контакта - не само той изглежда зле, но и ние в очите на контакта си!
 
Между другото, дружеството е прекратило членството на човека, за който разказах. Чух, че той вече има работа в отдел за моторни превозни средства. Повторете след мен: „Ако не проследявате препоръките, няма да получите повече бизнес.“ И тогава може да се наложи да си потърсите работа в отдел „Моторни превозни средства“.
 
Проследяването на препоръките, които получавате .... - Проблемът в мен ли е или изглежда невероятно очевидно? Моля, кажете ми - това е невероятно очевидно?
 
А вие проследявате ли препоръките, които получавате? Споделете наблюденията и впечетленията си с нас на адрес pr@bni.bg
 
Споделете знанията!


Прочетете още: