сряда, 10 април 2019 г.

Kога за последен път показахме благодарност?


На колега, служител, бизнес партньор или инвеститор - дали е било през последната седмица, месец или година?Благодарността може да има дълготраен положителен ефект върху успеха ни в бизнеса и може да ни помогне да видим по-голямата картина, за да подобрим растежа. Благодарността, която чувстваме за всички прекрасни неща в живота си, може да ни помогне да постигнем повече успехи и да ни помогне да се чувстваме по-позитивно настроени за това какво ни очаква занапред в живота и в бизнеса.

Като показваме на колегите си, че ги оценяваме, общата атмосфера в офиса ще да се подобри, тъй като благодарността може да помогне за повишаване на самочувствието и настроението. Колегите, които показват взаимно признание, развиват връзка, която им позволява да чувстват, че имат подкрепа, и някой на когото да се опрат, когато нещата станат трудни. Знанието, че имаме такава подкрепа, помага за увеличаване на производителността - по-склонни сме да поемаме задачи.

Покажете на колега колко много го цените, като оставяте на бюрото му искрена бележка с благодарност за помощта му по даден проект. Можете също да им купите чаша кафе и да повдигнете настроението.

Показването на благодарност към хората около нас ще спомогне за укрепването на взаимоотношенията и е ключ към изграждането на доверие. Служителите, които се чувстват ценени, са по-продуктивни, тъй като осъзнават, че упоритата им работа не е незабелязана. Те са  по-склонни да продължат да се стремят към повече. Изграждането на такива взаимоотношения помага на служителите да се доверят на своите ръководители повече и да бъдат откровени с тях, когато управляват ключови проекти.

Покажете на служителя колко сте благодарен, че е в екипа ви, като похвалите работата му пред целия отдел или в цялата компания. Похвалата пред другите колеги ще спомогне да се вдигне и тяхното ниво на работа.

Партньорите по препоръки и клиентите, към които проявявате благодарност, са по-склонни да продължават да правят бизнес с вас, тъй като изграждате доверие и надеждност в отношенията си с тях. Когато хората се чувстват оценявани, те са по-склонни да се връщат.
Дайте на препоръчан партньор или клиент подарък (свързан с вашия бизнес, разбира се!), за да им покажете колко оценявате работата и бизнеса, който ви носят.

Показването на благодарност на хората около вас не само ще ги накара да се чувстват страхотно, но и ще откриете, че позитивното отношение увеличава вашата продуктивност, вашето психическо здраве и вашия бизнес.

Положителната нагласа е една от основните ценности на BNI®.
Прочетете още:Единственото правило за постигане на баланс http://bni-bg.blogspot.com/2019/03/edinstvenoto-pravilo.html
BNI България откри своето 9-то дружество https://bni-bg.blogspot.com/2019/03/bni-maximum.html