петък, 2 ноември 2018 г.

Великите лидери правят хората около тях по велики от самите тях - Стийв Фарбър

Говорител на глобалната конвенция в Банкок, Тайланд 2018 е Стийв Фарбър.
Като най-продаван автор на ,,Wall Street Journal'' със свoята книга класирана в топ 100 бизнес книги за всички времена, а именно, ,The Radical Leap’’, Стийв бе избран от
"Хуфингтън пост‘‘ за Говорител номер 1 на 2017та. 

Фокусът на Стйив върху лидерството и развитието на здрав и мотивиран екип ще помогне на всички присъстващи за развитието на техния бизнес. Вижте неговото видео >>> http://ow.ly/6ajQ50ihDBTИма хора, които са без особена позиция, на чиято визитна картичка не пише лидер, вършат си работата както всички останали, никой не им дължи отчет, но въпреки това са добри лидери. Причината за това е начинът, по който  гледат на себе си, на професията си, на живота си и на способността да влияят на околните по позитивен начин. Американският автор, Стийв Фарбър, нарича тези хора екстремни лидери. Екстремен лидер не е титла, задача или позиция, а възможност за избор, която всеки един от нас притежава. 

Често искаме да направим нещо ново, да променим нещо в бизнеса си или да започнем ново начинание или дори да разговаряме с някого, но все отлагаме и не сме го направили. Случва се непрекъснато. Имаме желание да го направим, но не смеем и ако причината за това е страх, точно затова трябва да действаме. 

„Тогава вече сте в играта!“ – казва Фарбър.

Великите лидери са станали велики, не защото се наричат такива, не защото привличат цялото внимание към себе си или обират всичките овации. Парадоксът идва от това, че великите лидери правят хората около тях по велики от самите тях.

Важен е опитът от работата. Не става за въпрос само да наемеш хора и на сила да се свърши определената задача. Важно е а да се създаде среда и колектив, в който хората желаят да работят и е удоволствие за тях да се опитват да бъдат по-добри. Само по този начин се постига нещо наистина значимо – сигурен е Стийв Фарбър.

Прочетете още: