петък, 17 август 2018 г.

BNI генерира бизнес за стотици хиляди евро още от първата среща

BNI вече е във Варна – откриването на първото дружество – BNI Лидер – в морската столица предстои през септември. В рубриката "Успешните BNI истории в България" представяме Йордан Йорданов, новият директор-консултант на BNI Лидер.

Йордан е собственик на агенция за недвижими имоти „Нов Дом 1“, занимаваща се с посредничество при сделките с недвижими имоти и осигурява високо професионално съдействие при покупко-продажба и отдаване под наем на недвижими имоти.


Представи се.

Здравейте, казвам се Йордан Йорданов и съм собственик на агенция за недвижими имоти „Нов дом 1“. В същото време съм директор-консултант на BNI Лидер – първото BNI дружество на територията на град Варна, което имах огромното желание да създам, за да може и във Варна, като морска столица на България, да има BNI дружество, с помощта на което да променим начина, по който се прави бизнес.
„Нов дом 1“ е агенция за недвижими имоти, която се занимава с посредничество при сделките с недвижими имоти. Ние сме компания, която знае как да спестява пари на нашите клиенти, но също сме и компания, която знае как да прави пари за нашите клиенти. BNI е изключително подходяща организация за нашия бизнес, тъй като работим с огромен клиентски поток. Клиентите достигат по различни канали до нас. Един от тези канали е BNI – изключително добър канал за достигане до клиенти и до добри възможности, защото става дума за „горещи“ препоръки. Има много голяма разлика дали клиентът би дошъл на базата на едно телефонно обаждане, вследствие на което ще трябва да се изгражда доверие. 

Или всъщност клиентът би дошъл чрез препоръка от член на BNI. Това са т.нар. „горещи“ препоръки, които ни дават голяма възможност за работа, но чрез доверие. 

Всъщност една от най-големите ценности на BNI е това, че в BNI човек може да се сблъска с най-разнородни видове бизнес, на които в реалния живот може и да не попадне никога. За нас BNI е една истинска възможност за изграждане на бизнес партньорства. С радост приех инициативата и отговорността за създаване на BNI Лидер на територията на град Варна.

Как се срещна с BNI и защо избра това да е твоята бизнес организация?

С BNI се сблъсках през 2017 година, попадайки по случайна покана от приятел на BNI среща. Беше по времето, когато точно стартирахме своя бизнес в София. Имахме нужда от контакт с компании, които са необходими за развитието на нашия бизнес. 

Попадайки на първа среща на BNI, се сблъсках с 50-60 различни вида бизнес. Представете си! 

От представянето на толкова много и различни видове бизнес имаше 11 вида, които представляваха огромен интерес за мен. От тях 8 като компания, каквато е нашата – „Нов дом 1“, и 3 като физически лица. На малко по-късен етап, в рамките на няколко дни, успяхме да сключим договори. Възможността, която получих да работя с истински професионалисти, първо ми позволи да изхарча едно добро количество пари, което включва, от една страна, бизнес възможности за новите ми партньори и от друга страна възможност за предоставяне на нашите услуги. Имах огромно желание да стана член на BNI на територията на София, но ми дойде идеята, че такова дружество е изключително подходящо за бизнеса в град Варна. Така се роди идеята за BNI Лидер.

Какво е за теб ценна препоръка?

Ценната препоръка за мен е тази, с помощта на която двете страни получават добра възможност за развитие. При ценната препоръка не е задължително да бъде осъществена сделка накрая, макар че бих казал, че е желателно, за да бъдат и двете страни доволни. 

Взаимоотношенията обаче, които се изграждат по време на съвместната работа, остават и след това. 

А в случаите на реализирани бизнес сделки едната страна е доволна от услугите, които е получила, а другата страна – от възнаграждението и добрата оценка на базата на препоръката, тогава резултатът е добър за всички. Това е абсолютна win-win стратегия!

Какви гости и посетители каниш на BNI срещи?

Гостите подбирам на база развит и доказан бизнес, бизнеси, които предлагат добър набор от услуги и продукти. Подходящи за BNI са бизнеси, които имат нужда от растеж, имат желание за повече бизнес и повече контакти. Това е, което дава BNI, и то в огромни количества.

Каква е твоята успешна BNI история?

Моята успешна BNI история е това, което разказах от самото начало – при първото ми сблъскване с BNI, имайки нужда да срещна компании, които професионално да свършат услугите, от които имах нужда, 

за изключително кратко време – 30–40 минути – намерих подходящите за мен хора.

 Качеството на реализираните сделки беше изключително добро. В момента това се връща към нас. Една от успешните BNI истории на територията на град Варна са препоръките, които получаваме за стотици хиляди евро в сферата на недвижимите имоти.

Какви са целите на първото BNI дружество във Варна – BNI Лидер?

Успехът на BNI в световен мащаб се измерва по това, за колко време даденото BNI дружество ще реализира първия 1 милион от препоръки, и то качествени. Една от основните ми цели е това да бъде краткосрочна цел, т.е. да бъде реализирана за кратко време. Освен това развитието на BNI Лидер да има добри резултати и да достигне добри размери с оглед на качеството на бизнесите, които можем да открием в ядрото на дружеството. Към момента BNI Лидер се представя от 40 различни бизнес ядра. Нашата цел е те да достигнат поне 50 и за кратко време да реализираме стартирането на второ дружество във Варна.

Прочетете още: