петък, 20 юли 2018 г.

Професионалното развитие изисква нови контактиВ рубриката "Успешните BNI истории в България" представяме Томас Боглен, част от BNI Innovative Ideas, управляващ партньор в пекарна „Toma’s Bakery“, произвеждаща продукти за вериги магазини и сладкарници в България, Гърия и Румъния.

Представете се в 30 секунди. 
Здравейте! Казвам се Томас Боглен. Представлявам фирмата „Toma’s Bakery“ – цех за тестени и сладкарски изделия в град София. Работим с технология за замразени продукти, които доставяме във вериги магазини, магазини за кафе, сладкарници в България, Румъния и Гърция. Политиката на нашата фирма е да работим само с качествени продукти, като масло, вместо маргарин, качествени шоколадови изделия, вместо заместители и други.

Как се срещна с BNI?
Мой приятел, също французин, който вече участваше в едно от дружествата на BNI, ме покани като гост на седмична среща. Много ми хареса това, че всяка седмица се събират предприемачи от различни бизнес среди. Веднага разбрах, че мога да имам интерес от тези срещи. Затова реших да стана част от системата на BNI и от дружеството BNI Innovative Ideas.

Какво за теб е ценна препоръка?
За мен ценна препоръка е участието в бизнес среща, по време на която разказваш за продуктите си, научаваш за желанията на събеседниците си и разбереш, че познаваш хора в BNI, които могат да бъдат полезни на твои познати или обратно. Веднага даваш препоръка и можеш да гарантираш за човека, защото познаваш него и неговия бизнес.

Кого и как би поканил на седмичната BNI среща?
За мен е важно да поканя човек, който да представя фирмата и да има важна роля в нея например собственик на бизнес. Освен това трябва този човек да ми има доверие, да сме работили заедно и да имаме изградено мнение един за друг. Тогава мога да обясня на този човек дейността си в BNI, както и колко е интересно да започваш всяка седмица в разговори с различни хора.

Каква е твоята успешна BNI история?
Въпреки че съм част от BNI само от няколко месеца, вече се радвам на голям успех, благодарение на един от останалите членове в BNI Innovative Ideas. Той ме препоръча на представител от веригата бензиностанции ЕКО. Вече няколко седмици работим с тази компания, доставяме кроасани, френски макарони, гризини и други продукти. Това е много важна сделка за нашата фирма, защото се стараем винаги да гледаме напред и да намираме нови клиенти, за да се развиваме.