понеделник, 2 април 2018 г.

Когато дадеш нещо хубаво, рано или късно се връща

В рубриката "Успешните BNI истории в България" представяме Спартак Атанасов - съсобственик и управител на Art Gallery Forum - Национален арт център „Форум“. Галерията организира изложби, арт евенти и културни събития, също предлага богата гама от произведения на художественото изкуство и скулптора за продажба.Представете се в 30 секунди.

Казвам се Спартак Атанасов и съм съсобственик и управител на Арт Галерия Форум. Нашата галерия е вече на 20 г. Ние презентираме най-добрите и успешни български склуптори и живописци.

Как се срещнахте с BNI и защо това е Вашата бизнес организация?

С BNI се срещнах по покана на мой много близък приятел и партньор. Основно се съгласих заради това, че той е член. BNI е моята организация, тъй като там срещам хора, които мислят като мен – позитивно, трудолюбиво и искат да променят бизнес средата в България към по-добро, за да бъде по-успешна и по-коректна.

Какво за Вас е ценна препоръка?

Препоръката е изключително важна, тъй като нашият бизнес е структуриран почти изцяло върху клиенти чрез препоръки. Може би 90% от нашите клиенти са т.нар. клиенти, разбрали за нас „от уста на уста“. Затова ние много държим на имиджа си и на коректното отношение към клиентите, защото само по този начин генерираме нови. Препоръката за нас е основен бизнес инструмент.

Каква е Вашата успешна BNI история?

Моята успешна BNI история е свързана с това, че имах нужда от контакт с една сериозна фирма и след като написах в нашата BNI група във Viber, че имам нужда от този контакт, буквално на петата минута получих различни обаждания от членовете на BNI Pro с различни опции, как да ми помогнат, което ме впечатли много, както и това, че искаха веднага да ми помогнат. За мен в момента дори не е толкова важно да имам толкова големи и успешни бизнес сделки, колкото аз да предоставя на BNI членове такива и се радвам, че до този момент съм успял да създам няколко устойчиви бизнес контакт между членове в дружеството – това ме стимулира повече от това аз да имам успешни такива. Знам, че когато дадеш хубавото рано или късно се връща.

Как каните нови гости на BNI среща?

Тъй като ние се срещаме ежедневно с различни хора в различни бизнес области и просто им споделям моя BNI опит и ги каня да дойдат и да видят, дали това ще бъде полезно и за тях. Смятам, че BNI може да бъде полезен за всеки бизнес.
Прочетете още: 


Започна създаването на BNI Prista Русе