петък, 23 март 2018 г.

Ползи от намирането на нови BNI членовеАвтор: Греъм Ваймилър
Главен изпълнителен директор

Като собственик на бизнес трябва непрекъснато да създавате нови взаимоотношения. Запознанствата са в основата на всеки бизнес – това е начинът, по който и Вашият бизнес ще се разрасне. Понякога обаче нетуъркингът и създаването на нови връзки не са толкова лесно постижими, колкото звучат. Тук се появява и BNI: доказаната система на дружеството е съсредоточена около изграждането на здрави, трайни връзки.

Екипът на BNI иска да направи мрежата както продуктивна, така и забавна, за да може да развивате бизнеса си отвъд най-цветните ви мечти. Искаме Вашият опит с BNI - независимо дали сте сред основателите на вашето дружество, нов член, дългогодишен член, част от ръководния екип на някое от дружествата на BNI или просто някой, който търси повече информация за нашата организация - да бъде възможно най-добрият.

В това отношение голяма роля играят бизнес ядрата в BNI. Искам да споделя някои мисли за въздействието на тези групи върху нашата организация и по-голямата бизнес общност. Ако живеете в район, където все още няма активно BNI дружество или Вашата професия все още не е обект на интерес от някое бизнес дружество, бих ви насърчил да продължите да четете, за да научите повече за ползите от това да бъдеш член на BNI. A ако вече сте член на BNI, не забравяйте да споделите тази статия във Вашата бизнес мрежа, така че те също могат да проучат как BNI може да промени живота и бизнеса им.

Когато говорим за основатели, става дума за бизнес група, която функционира от първия ден на основаването й в отделно дружество. Ето и някои от причините защо бизнес ядрата са нещо, което помага на предприемачите и на всички, които искат да развият собствения си бизнес:

·         Да намерите членове за Вашето бизнес ядро се превръща във Ваша съдба: не се случва всеки ден да сте един от основателите на дружество и нужните усилия са много, но това, което получавате накрая, си заслужава;

·         Намирайки членове за Вашето дружество, ускорявате пътя си към успеха: Един от основните принципи в BNI за разрастване на бизнеса е процесът VCP - видимост, надеждност, рентабилност. Трябва да сте постоянни, положителни и открити пред членовете в своето бизнес ядро, за да сте надеждни партньори за някого. След като сте спечелили доверие, имате възможност да получавате последователни препоръки, които да Ви носят печеливши отношения. Отнема време, за да създавате, развивате и укрепвате взаимоотношенията си, но ще сте спечелили доверие като основател на дружество.

·         Откривайки нови членове, спомагате за икономическия растеж: Всяко ново дружество, което стартира, помага за създаването на работни места и развитието на бизнеса в местната ви общност. Като един от основателите Вие получавате и призванието да намирате повече партньори за препращане към вашата общност, но и към глобалната мрежа на BNI.

·         Основателите на дружества са част от нещо много по-голямо: Това, което много от членовете на различни дружества в BNI понякога не осъзнават, е, че са част от една много по-мащабна общност, която се разпространява далеч отвъд четирите стени на залите за срещи или дори от града, където членуват.


Бих ви насърчил да посетите и да говорите с настоящите членове - в бизнес ядрата и вече съществуващите дружества - за многото ползи от членуването в BNI и въздействието, което може да окаже върху живота Ви, Вашия бизнес и най-вече Вашия успех. А ако понастоящем сте член в някое от бизнес ядрата на BNI – поддържайте удивителното темпо! Именно Вие вдъхновявате другите около себе си, а това Ви гарантира успешно пътуване в BNI!Прочетете още: