петък, 2 февруари 2018 г.

Мястото на успешния бизнесмен е там, където са неговите клиенти

Рубриката „Успешните BNI истории в България“ представя Веселин Димитров, съосновател на Franchising Bulgaria, от десет години работи в сферата на разработване на franchise вериги в България. Член е на BNI Успех.
Представете се в 30 секунди.

Аз съм Веселин Димитров и съм съосновател на Franchising Bulgaria. От близо 10 години създаваме franchise веригите в България. Работим с компании като Happy, Metro, Subway и още над 80 български и чуждестранни franchise компании.

Как се срещнахте с BNI и защо това е Вашият бизнес клуб?

С BNI се срещнах по покана на мои клиенти, хора, с които работя. Счетох, че след като няколко пъти настоятелно ме каниха на BNI срещи, явно мястото ми е там, където са моите клиенти. Истината е, че от гледна точка на създаване на нови бизнес контакти най-ползотворното време за мен е в сряда от 7.45 до 9.30 ч. В рамките на час и половина всяка седмица се срещам с нови хора, собственици на различни бизнес компании. След това уговаряме втора среща, която е по-задълбочена и в крайна сметка от тези срещи се създава допълнителен бизнес в полза както за мен, така и за тях.

Какво за Вас е ценна препоръка?

За мен ценна препоръка е тази, при която човекът отсреща чака с нетърпение да се свържеш с него или ти връща обаждане веднага и знае, че наистина ще има полза от съвместния ви бизнес.

Каква е Вашата успешна BNI история?

Аз имам доста успешни BNI истории, почти всеки месец имаме нови клиенти от BNI. При нас сделките се случват на добро ниво. Мога да дам конкретен пример за бързо развила се BNI история. Благодарен съм на Еми, която е член при нас. Нейното студио се казва Skin Design. Тя ме запозна с човек, с когото тя работи – собственичката на едно от популярните студиа за красота в София. В рамките на 2-3 дни проведохме няколко срещи, след това подписахме договор и започнахме да развиваме техния franchise. Това е един от големите проекти, които имаме за последните няколко месеца.

Как каните нови гости на BNI среща?

Като им разкажа какъв е моят опит в BNI. Ние сме членове в BNI вече 8 месеца и за това време имаме над 60 хил. лв. реализирани сделки. Поканата на гости в BNI при мен става спонтанно – всеки ден се срещам с доста предприемачи, това е същността на моя бизнес. Разговаряйки за техните клиенти, за моя и техния бизнес, винаги става дума за това, как някой препоръчва на някой друг да използва даден продукт, как някой е доволен, че се е срещнал с друг човек и благодарение на това бизнесът му расте. Така BNI веднага намира своето място в разговора ни. Разказвам им за BNI, какъв опит имам аз в дружеството, успехите, които съм постигнал благодарение на членството си и на другата седмица моите събеседници вече са гости на BNI.Прочетете още: