сряда, 6 декември 2017 г.

BNI е синоним на качествоГалина Петрова, собственик на компанията Different Trade, член на BNI Успех

Как помогна BNI на твоя бизнес?

Здравейте, казвам се Галина Петрова от фирма Different Trade. Ние сме представители на италианското еспресо Мокамбо, на минералната вода Пирин Спринг, на чая Био Програма. Това бяха областите, с които ние стартирахме бизнеса си в BNI, впоследствие ще ви разкажа и как ги дообогатихме.

Как се запозна с BNI и защо реши, че това е твоят бизнес клуб?

С BNI се запознах, както най-вероятно голяма част от членовете – бях поканена да дойда, за да видя какво се случва в дружеството, как протича една среща. При нас беше още съвсем началният период, т.е. периодът на сформиране. Осъзнах, че това е инструмент, който винаги съм търсила и ползвала, т.е. препоръките са били начинът, по който ние сме развивали нашия бизнес и сме помагали на партньори. Но не категорично и с някаква структура - далеч не, както тази в BNI – подредена, организирана и много добре управлявана. Другото, което осъзнах отначало, беше, че от нас и от начина, по който си изградим структурата на работа, зависи какви ще са резултатите после. Т.е. от нас зависи да работим с всички инструменти така, че те да ни вършат работа.

Какво е за теб идеалната препоръка?

Идеалната препоръка за мен е клиент, който има нужда от промяна, развитие, но е и гъвкав, било то за продуктите или за допълнителните решения, които стартирахме тук в BNI като допълнителна дейност на Different Trade – идеалната препоръка за мен е клиент, който е готов да се променя.

Каква е твоята успешна BNI  история?

Успешната ми BNI история дойде доста бързо – същия ден след официалното откриване на нашето дружество. Беше препоръка за ресторантьор, голям нощен клуб. Избрах да ви разкажа именно това, тъй като то постави много фокусирано начало на нашите консултантски услуги. Тогава си дадохме сметка, че ние ги предлагаме от доста време. Просто ги таргетирахме правилно и започнахме да ги развиваме доста по-структурирано и  организирано, а екипът ни се увеличи.

ПОСЛЕДВАЙТЕ BNI ВЪВ FACEBOOK

Как каниш хора на сутрешна среща на BNI?

На сутрешна среща на BNI каня хора по много лесен и забавен начин. Когато BNI присъства в твоето ежедневие, когато членовете присъстват в твоята глава, на срещите е много лесно да обясниш на всички нови хора от какво нещо си част. Дали е по-трудно или по-лесно от това, което беше в началото – в пъти по-лесно е, защото BNI вече съществува в България и доста хора са запознати с дейността на дружеството. BNI е синоним на качество.

Прочетете още: BNI достигна 8 000 дружества с света