понеделник, 9 октомври 2017 г.

Пътят от продавачка на копчета до инвеститор

Говорител в предстоящия ФОРУМ Пътят на моя бизнес Гена Събева, Събеви Груп - консултант на инвеститори в строителството. Предприемач по душа, Гена е председател на Асоциацията на интериорните дизайнери и собственик на ВИТ – Борсата за матраци. Нейната история ще e за пътя от продавачка на копчета до инвеститор.

"Едно дете се прибрало с бележка от учителя. Майка му я погледнала и се просълзила. След това я прочела на глас: „Синът ви е гений. Това училище не е подходящо за него, защото няма достатъчно добри учители. Моля, заемете се с подготовката му вкъщи.“ Така момчето става най-големия изобретател на XX век – електрическата крушка, радиото, диктофона... Един ден, в дъното на старо чекмедже той случайно намира бележката от училище и за първи път я прочита: „Синът ви е умствено изостанал и не е подходящ за нашето училище. Моля, заемете се с подготовката му вкъщи.“ Тогава, просълзен, Томас Едисън записва в дневника си: „Бях бавно развиващо се дете, което, благодарение на майка си, се превърна в гения на века“. 
В училище аз бях отличничка. Но вкъщи баща ми, който имаше свой бизнес, все ми повтаряше: „Нищо няма да излезе от тебе, Гена!“. Днес в очите на хората аз съм успешна, защото управлявам собствен бизнес вече повече от 20 години, благодарение на който имам къщата на мечтите си, нов мерцедес, обикалям света и ще се пенсионирам млада. Аз също виждам себе си като успешна, защото имам любовта на съпруга си, който е и мой бизнес партньор, и усмивките на трите си деца.
На 9 октомври искам просто да споделя историята на успеха си, но без да давам съвети. Защото, ако аз бях послушала съвета на баща ми..."

Лидерите на нашето време не са задължително световно известни. Техните компании не са задължително мултинационални. Техните страхове и умора ухаят на нашите. Техните премеждия са като тези на всеки от нас – безсънни нощи, много работа и много надежда, премеждия с вяра и лично отношение. Затова техните истории са вдъхновяващи и интересни.

На 19 октомври – четвъртък, София ще е домакин на първия ФОРУМ ЗА СПОДЕЛЕН БИЗНЕС ОПИТ. Събитието е част от цялостната стратегия на BNI България за популяризиране на успешни бизнес истории, чрез силата на нетуъркинга и създаване на условия за нов и динамичен климат в бизнеса. По време на събитието членове от различните BNI дружества в страната ще споделят трудностите, които са преодолели през първите години на своя бизнес растеж. Какви са предизвикателствата в началото, как успели предприемачи в различни сфери са се справили с турбуленцията и са имали силата и вярата да продължат напред ?! В днешния динамичен свят на иновации, раждане на стартиращи идеи, които се превръщат в мултинационални компании и преоткриване на личностното призвание, повече от всякога е силна жаждата за споделяне на собствен опит и за възприемане на споделеният чужд път.

Форумът ПЪТЯТ НА МОЯ БИЗНЕС e отворен и за нечленове на организацията, които искат да разширят сферата си на контакти, да създадат устойчиви взаимоотношения и да обогатят опита си с нови идеи.

Поради големият интерес, каним всички,
които се интересуват от BNI
да посетят следващата седмица сутрешна среща и да закупят
билет на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА ОТ 20 ЛВ.

Срещите на дружествата са:
BNI Партньори - София, България - ВТОРНИК, 08:00 - 09:30 в Хотел Маринела (нужно е предварително заявяване на посещението, може да пишете и на лични съобщения в страницата )  

BNI Доверие BNI Trust - СРЯДА, 08:00 - 09:30 в Хотел Маринела (нужно е предварително заявяване на посещението, може да пишете и на лични съобщения в страницата )

BNI Успех BNI Success - ЧЕТВЪРТЪК, 08:00 - 09:30 в Хотел Маринела (нужно е предварително заявяване на посещението, може да пишете и на лични съобщения в страницата )

👉 БИЛЕТИ http://bit.ly/2xHhFoM