четвъртък, 28 септември 2017 г.

Практики за отговорен бизнес на конференцията “CSR за по-успешен бизнес”

BNI България е партньор на предстаящата Конференцията “CSR за по-успешен бизнес”. Организирана от CEED България, конференцията е посветена на осъзнаването на ползите от отговорния бизнес. 


Събитието ще се проведе на 3 октомври в Литературен клуб “Перото”. То ще събере на едно място представители на бизнеса, НПО сектора, швейцарски и български експерти и ментори.


В конференцията може да се включи всеки, който има интерес към корпоративната социална отговорност (CSR), след като се регистрира онлайн на сайт www.csr-innovations.com. Участниците, които дойдат с колело и уведомят за това по време на регистрацията, ще получат тениска, популяризираща инициативата.

Kонференцията “CSR за по-успешен бизнес” цели да се превърне в платформа за обмен на опит и контакти и да подкрепи компаниите в опитите им за интегрирането на практики на отговорен бизнес с цел да бъдат по-устойчиви и конкурентноспособни. Събитието ще даде собствения си пример за отговорна екологична съобразност, като не използва пластмаса и прескочи излишното печатане на билети на хартия.

След официалното откриване “CSR за по-успешен бизнес” ще продължи с презентацията на Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, на тема “Как да определим CSR политиките на нашата компания”. По-късно Марина Стефанова, която е създател на CSR Advice Box, ще разкаже повече за "CSR направления и възможности".

По време на конференцията ще се сформират и 3 дискусионни групи, в които участниците ще обсъждат темите "Опазване на околната среда", "Приносът към Обществото" и "Грижа към служителите, партньорите и клиентите".

В следобедните часове Ивет Добромирова, Директор комуникации към Америка за България, ще представи темата “Комуникация на каузи. Привличане на партньори и инвестиции”. Последен пред гостите на събитието ще говори Себастиян Фрю от Швейцарския институт за предприемачество. Той ще обясни повече за “Crowdfunding - възможност за CSR и бизнес развитие”.

Събитието “CSR за по-успешен бизнес” е заключителен етап от проекта на CEED България “Иновативни модели за бизнес развитие и CSR” в партньорство с Швейцарския институт за предприемачество (SIFE) и с финансовата подкрепа на Българо-Швейцарска кооперативна програма, фонд “Партньорство”. По време на проекта бяха организирани безплатни двудневни обучения на тема „Бизнес развитие и корпоративна социална отговорност” в шест български града - Варна, Бургас, София, Пловдив, Велико Търново и Враца. Програмата за тях е разработена от швейцарски експерти и насочва участниците към интегриране на CSR практики в компаниите им с цел подобряване на тяхната конкурентноспособност.

Най-добрите проекти бяха избрани да бъдат презентирани пред представители на бизнеса, инвеститори и швейцарски експерти по време на CSR Demo Day в края на месец юни в София. Там бяха избрани 5 победители, които спечелиха пътуване до Швейцария за обмен на опит.

Сайта на конференцията и регистрация: http://csr-innovations.com/crs-conference
Facebook страница на CEED: https://www.facebook.com/CEED.bg/