неделя, 3 септември 2017 г.

В BNI получаваш точно препоръките, които търсиш

"В BNI нямаш препоръки от хора, които не са твоят таргет, а получаваш точно хората, които търсиш и хората, до които искаш да стигнеш.“ - адв. Yordanka Zamfirova, партньор в Адвокатско дружество "Дончев, Замфирова и Маринова", член на BNI Успех BNI Success - споделя в рубриката "Успешните BNI истории в България"
Представете се в 30 секунди.

Казвам се Йорданка Замфирова и съм управляващ съдружник в Адвокатското дружество "Дончев, Замфирова и Маринова". Нашият фокус е насочен основно в обслужването на корпоративни клиенти.

Днес присъствах на едно изключително полезно обучение. Въпреки че съм член на BNI вече година и половина, установявам, че всяко едно обучение допринася с нови неща, за да намираме нови партньори и да потърсим по-качествена препоръка. Това, което беше най-ценно за мен днес, е, че при представянето на бизнеса си и на дейностите, които ние извършваме за нашите клиенти, трябва да се фокусирам върху резултатите, които получаваме, а не толкова върху това да обясняваме през какъв процес ние водим идеите си, когато работим с тях, защото осъзнах, че ориентираното представяне и когато обучаваме нашите партньори да ни представят по този начин, дава много по-добри резултати. Когато разговарят с техни приятели, клиенти, партньори, те имат възможност да покажат конкретно по какъв начин реално ние сме помогнали на дадения клиент.

Полезен ли е семинарът за Вас?

Да, той е практически ориентиран – имах възможност да представя пред другите колеги от BNI своето виждане по всеки един от въпросите и също да получа обратна връзка, така че още по време на самия семинар научих как се възприемат нещата, които правя, от други хора и съответно, кое точно да подобря.

Какво е качествена препоръка и кое я превръща в силен инструмент?

Качествената препоръка е тази, която идва, след като човек е обучил много добре хората и своите партньори какви клиенти са най-интересни за теб. Това се случва, когато дадеш правилните инструменти, когато обучиш и разкажеш за себе си и за това, кои клиенти, браншове и фирми представляват интерес. Така твоите партньори могат много целенасочено и фокусирано да търсят хора, на които да дават препоръките си. По този начин не се налага да търсиш хора, които не са в действителност твоят таргет, а получаваш точно клиентите, до които искат да достигнеш.

Какво е за Вас членството в BNI?

Членството в BNI открива много нови възможности. Срещаш нови приятели, намираш се в среда, която е проактивна – хората тук са резултатно ориентирани, както и към това да помагат, но не само за развитието на твоя собствен бизнес, но и за развитието на всички останали. По този начин се получава много сериозна креативност – виждаш опита на други хора, те го споделят с теб и от него можеш да извлечеш много ползи или поуки, обмяна на идеи. Вибрацията е много висока, а BNI е много положително, творчески и ориентирано също към развитието.Последвайте ни: