сряда, 26 април 2017 г.

Добрин Падалски: Силата на препоръката е в заряда на доверието, която тя носи

В рубриката „Успешните BNI истории в България“ ви представяме Добрин Падалски - първият президент на BNI ДОВЕРИЕ и представител на фирма Expert Partnership - вътрешно-фирмени обучения за мениджъри и техните екипи. 

"В Expert Partnership правим така, че след нашите обучения хората да си тръгнат освен въоражени със знания какво да променят в тяхната работа, но и катализирани с енергия и импулс да развият бизнеса си.

За пръв път срещнах BNI на сутрешна среща, на която ме покани мой бизнес партньор. Това беше първото ми посещение на бизнес клуб от такъв вид, на което присъстват представители на различни бизнеси има структура и дневен ред, по който се представят. Бях много приятно изненадан в началото, защото за кратко време успях да се запозная с работата на хората и на BNI. Те се представиха и успях да се запозная с всеки, за разлика от коктейли, на които съм присъствал, където има много хора и не успяваш да се запознаеш и да поговориш с всеки.


Силата на препоръката е в заряда на доверието, която тя носи. Когато съм свързан с клиент по нечия препоръка, усещам, че посрещането е на следващо ниво. Моментът на преценяване „Дали ще се справя?; Дали ще мога?“, го няма и вече има интерес към това как точно да бъда полезен, което е страхотно.


Събрахме се страхотна група от хора, вече сме тридесет на брой. Кръстихме нашето дружество BNI Доверие, защото градим доверие помежду си, благодарение на което можем да се препоръчваме един друг и по този начин разрастваме бизнеса си.

В момента заряда ни е на крилете на ентусиазма, много ни е приятно заедно. Срещите протичат с много позитивен дух. Разменяме си препоръки, което е най-вълнуващата част от срещите. Наясно съм, че тръгвайки си от среща, ще съм се сдобил с нов клиент и няма да губя време в чудене къде да го намеря.

Нашата цел е да станем 35-40, колкото повече, толкова по-добре за препоръки и за настроение. Пожелавам на всички, които са членове на дружеството и на всички, които тепърва ще се присъединят, да усетят разрастване и развитие в своя бизнес."