петък, 16 декември 2016 г.

В BNI ние първо градим отношение

Милена Младенова е съдружник си в Печатница Европринт и вторият президент на първото BNI дружество в България – BNI Партньори Винаги усмихната и изслушваща, винаги готова да сподели опита и възможностите си - това е Милена. Компанията, в която е съдружник е една от най-търсените печатници за различни материали в България. Включвайки се в BNI Милена увеличава в пъти клиентите на компанията. Тя е една от първите посветени в тайната на добрата препоръка и абсолютно вярва вуспеха на методите на организацията. 

Защо реши да станеш член от BNI?

Реших да стана член на BNI, защото посетих една-две срещи и там усетих духът на тази организация и бизнесът, който се развива – видях, че е помогнал на много хора.

Какво значи препоръка в бизнеса, защо е необходимо да има такава организация за препоръки в бизнеса? Ти самата би трябвало да имаш много партньори и клиенти.

Да, имаме много клиенти, но истинската препоръка в бизнеса е тогава, когато тя е конкретна и в повечето случаи ние имаме сделки в BNI. Препоръката обаче се прави, когато е изградено едно доверие – в BNI ние първо градим отношение, градим доверие и след това даваме препоръки.

С какво е по-различно BNI дружеството от всякаква друга организация? Защо ти припозна своята бизнес организация в BNI?

Припознах я, защото има много ясни и точни правила. Те са ясни, конкретни – ние споделяме, ние сме едно малко семейство. Вече една година изградихме един страхотен, уникален екип и едно от правилата е принципа за ексклузивитет. А именно това, че не може да има втора фирма от един бранш. По този начин всеки един от нас има един маркетингов екип от 30 човека, който работи непрекъснато за него.


Като президент на дружество, Милена ръководи гладкото протичане на срещите и
 се грижи всеки да разбере и усети принципите на BNI

Използвай повода да кажеш две думи за себе си и за това какви препоръки търсиш ти?

На всяка наша среща аз не пропускам да кажа какви препоръки търся – препоръки за западни компании. Нашият бранш е доста специфичен и не е имало случай, в който да кажа компания, за която търся препоръка и някой да не ми е помогнал. И аз съм много благодарна за това на BNI.

Какво ще пожелаеш на BNI Партньори и на всички BNI членове за следващата година?

Знаеш ли, аз съм зодия везни и винаги първо търся балансът и хармонията в самия човек. Първо искам да пожелая на всички да бъдат в страхотна хармония със самите себе си, да бъдат в баланс със средата, която ги обкръжава. Да бъдат много здрави и да продължават с този дух, който BNI изгради – едно семейство, една голяма група от хора. Ние вече сме няколко дружества и започвам да усещам духа и между дружествата, приятелската атмосфера. Естествено, че е важен и бизнесът, който правим, но на първо място поставяме отношенията. За мен това е BNI – отношения, отношения, отношения.


Европринт България е утвърдена  и позната сред бизнеса със своята прецизност в работата, точност в поетите ангажименти и индивидуално отношение към клиентите. Екипът отговаря на високите изисквания за качество и работи с пълната гама полиграфическо оборудване от водещи световни произовдители. Печатницата разполага с разнообразни технологии за довършителни операции и създаване на специални ефекти - щанцоване, ламинат, лакиране и много други, които правят вашите продукти атрактивни и впечатляващи.